fredag 27 februari 2009

Garnaffär i Gamla stan

Eftersom jag arbetar i Gamla Stan, Stockholm, så brukar jag handla mitt garn på Sticka. En stor garnaffär där man kan få tag på de flesta garner och med superservice.

torsdag 26 februari 2009

Stora boken om handarbete - retro

I helgen som var, hälsade jag på min mamma. Av henne så fick jag en bok som min farmor har haft. Den heter Stora boken om Handarbete och är från 1978. Det är tips och beskrivningar om vävning, virkning, stickning, broderier och sömnad. Stickbeskrivningarna är riktigt intressanta retromönster som jag kan tänka mig att göra något av. Och eftersom det är en nybörjarbok så är det enkla beskrivningar .

den här funderar jag på att göra till mig själv.

snyggt till barnen.

bokrea


Jag har varit på bokrea men hittade tyvärr inga böcker om stickning eller med stickmönster. Dock hittade jag en del trädgårdböcker eftersom det också intresserar mig. och så köpte jag Leila Lindholms bok a piece of cake. Nu ska det bakas.

onsdag 25 februari 2009

lära mig att sticka sockor

Jag ska gå på kurser. Och har bl a anmält mig till sockstickning. Jag kan inte sticka sockor och det måste ju vara en ovärderlig kunskap när man har tre barn. Jag älskar sockor och använder själv de jag får av när och kära, flitigt. Den 11 mars ska jag gå på kursen och ser verkligen fram emot det.

lördag 21 februari 2009

en mössa till lilleman


Jag har stickat en mössa till min yngsta son. Egentligen var tanken att jag skulle ha den men den blev för liten för mig. Det är mosstickning och samma garn som jag använde till mina handledsvärmare.

fredag 20 februari 2009

rätt färg på handleds och handvärmare

Såg att i mitt inlägg om handledsvärmarna så är det fel färg på bilderna. Det är rätt handledsvärmare men fotografiet reflektar fel färg. Jag tror att blixten nog råkade slå på och fägen blev ljusare än vad den är. Här kommer en bild med rätt färg, en färg som jag tycker är skitsnygg. Lite turkosmenthol.

Mobilfodral.

hittade en några år gammal artikel i Aftonbladet om kändisar som stickar. Och där står en lista på lättaste stickningarna. Och mobilfodral. Nu vet jag vad jag ska göra i helgen. Jag ska sticka några coola mobilfodral.

torsdag 19 februari 2009

handleds/handvärmare

Idag har jag stickat mig ett par hand/handledsvärmare. Det gick på ett kick och de blev jättesnygga. Det är ett 100% ullgarn som jag har köpt på Tradera för billig penning (köpte en hel hög faktiskt) jag har använt mig av stickor nr 8, 17 maskor, mosstickning i ca 19 cm, sedan har jag sytt ihop den. Enkelt och snyggt! Och visst är färgen snygg.? Och jag funderar på att sticka en mössa i samma garn.

här beställer jag en del garner.

Här beställer jag en del garner. Snabb leverans har de och en bra hemsida.

tisdag 17 februari 2009

sjalen till mamma är färdig

Nu har jag äntligen stickat färdigt sjalen åt min mamma. Jag har använt mig av lite blandade garner bla cocon och eskimå garn som är 100% ull. Jag har stickat allt tillsammans med en tråd vivaldi och använt mig av stickor 10 och det är bara rätstickning. Ca 350 gram garn har gått åt. Tofsarna är silkesgarn och jag tyckte att den ljusa färgen och garnkvalitén bröt så bra mot ullgarnerna. Jag är välldigt nöjd med resultatet och tror nog även att min mamma kommer att bli det.


Karins Balls

Jag har skaffat en gadget som översätter sidan till det språk man väljer. Jag har en del engelskspråkiga vänner som vill läsa bloggen och jag tycker det är jättebra att det finns ett sånt verktyg. M e n den översätter (engelska då) Bloggens namn Karins Nystan till Karins Balls. Hur kul är inte det?

äntligen

Jag börjar friskna till och igår, efter nästan en veckas paus, så tog jag upp mina stickor igen. N u ska sjalen till min mamma bli färdig. Hon fyller ju år den 19e februari och jag vill gärna ha den färdig till helgen då vi ska besöka dem. Så fort jag är klar så kommer bildbevis på bloggen, tills dess så får ni vänta med spänning.

söndag 15 februari 2009

inget nytt

Nu känns det som om jag har varit sjuk en evighet. Tyvärr så blir det inte så mycket stickatför jag orkar inte. M e n jag har fått nya, fina ullgarner som jag har beställt. Ska bli en snygg tröja till min yngsta. När jag blir frisk.

onsdag 11 februari 2009

lyxig, lila mohair


Garnet som jag köpte på tradera har kommit. Lyxigt, lila och fluffig Mohair. Jag köpte tre härvor för ett jättebra pris.
Dottern blev så kär i färgen så jag har lovat att sticka en tröja åt henne. Men det blir inte idag dock, eftersom jag har fått influensan. Men sen.

söndag 8 februari 2009

halsuken är färdig, eller det blev en sjal.

Svarta halsduken som jag började sticka för ett par dagar sedan är färdig. Den påbörjades till äldsta sonen men han tyckte att den blev för kort så nu är den min. Jag har använt svart 100% akrylgarn och stickor 4. Den är ca 2 meter lång och jag la upp 21 maskor som jag sedan stickade varvat slät och mosstickning fram till ca 2 meter längd, jag började och avslutade med mosstickning och kanterna är slätstickning, en maska i början och slut, hela vägen.

jag ska ha den på jobbet imorgon.

lördag 7 februari 2009

Jag har traderat

Jag har köpt lila angora garn och en massa virknålar på tradera, eller snarare vunnit budgivning. nu ska jag betala och hoppas på snabb leverans.

torsdag 5 februari 2009

Milanogarn

Många som har kommenterat på inlägget nedan om mössan med häng, har gillat den cerise färgen. Det garnet har jag beställt här, på Garnbutiken, och de har olika Milano i flera roliga färger.

onsdag 4 februari 2009

Mössa med häng är färdig!

Dottern i sin nya mössa med häng

Idag har jag stickat en mössa med häng åt min dotter. Garnet jag använder mig av är Milano. Mössan är superenkel att sticka, det är bara att sticka ett stycke. Börja med att lägga upp 38 maskor sedan sticka en rät, en avig hela vägen tills det är ca 2 m kvar av nystandet. Maska av och sy ihop börja ändan med slutet. Och sedan toppen på mössan och violá, en snygg mössa med häng. Mönstret fick jag i en handarbetsaffär när jag köpte Milano för första gången och jag bad om ett coolt garn som skulle bli en cool mössa åt min son. Jag köpte svart Milano garn då och stickade en svart mössa till sonen.



Jag älskar Milano garnet som är ull och dessutom i oregelbunden tjocklek. Och jag har planer på att sticka en snygg kofta till min dotter i det. Men först ska jag ge mig i kast att sticka en svart lång, smal halsduk i Järbo Garn, Verona som jag köpte på ICA MAXI. Halsduken är till min son och jag funderar på att sticka den i mossstickning. Och detta gör jag medans jag väntar på tillfälle att köpa rundstickor till sjalen som jag håller på att sticka till min mamma i present.

dagsverke

Jag håller på att sticka en sjal åt min mamma i födelsedagspresent. Det är lite olika garner, b la cocoon 100% ull och Eskimo även det ull. Men just nu sä är den så pass stor att jag inte kan använda mina vanliga stickor nr 10 längre och jag måste köpa rundstickor. Medans jag väntar på möjlighet att gå och köpa rundstickor så stickar jag en mössa med häng av cerise Milano åt min dotter. Och idag är jag hemma för vård av två små sjuka barn så jag lär nog bli klar med mössan innan kvällen.

den påbörjade mössan till dottern

måndag 2 februari 2009

böcker om stickning.

Jag har fått två nya böcker, den ena är stickverk med 40 enkla beskrivningar. Jag har lite svårt att följa beskrivningar utan brukar allt som oftast sticka mina egna påhitt. Men jag influeras av alla förslga och bilder.och den andra boken sköna sjalar , den blev jag så inspirerad av att jag har börjat med att sticka en stor, skön sjal till min mamma. Dock inte efter någon beskrivning i boken utan jag använder dessa mest som insperation. Jag kan varmt rekomendera böckerna till nybörjare som vill ha enkla tips och idéer om stickning och till viss del virkning.

söndag 1 februari 2009

löskragen är färdig, eller vad man ska kalla den för..


I presentförpackningen

Nu är jag färdig med min svägerskas födelsedagspresent som jag påbörjade för några dagar sedan. Och tur är väll det eftersom hon fyller år idag. Jag är välldigt nöjd med resultatet och den är riktigt mjuk och skön att ha runt halsen. Jag har stickat den som en kortare halsduk och sytt ihop den i ena änden. Garnet jag använde mig av var Vivaldi och ett silkesgarn. Och jag hade stickor nr 10. Mönstret är eget och det är varvat slät med rätstickning på tvären.


Olika sätt att använda den på


Axelvärmare

ledigt ,till tex en blus eller klänning


lite mer invirat och den är ju så mjul, lätt och ledig så den är perfekt att ha på sig inomhus och snygg desssutom.



Blog Widget by LinkWithin
Bookmark and Share