onsdag 30 september 2009

shopping time

Nu ska jag gå till min favoritgarnaffär. Har nämligen fått min första beställning, jag ska sticka sockor, handledsvärmare och tubhalsduk åt min dotterns lärare.

måndag 28 september 2009

Radio stick o virkjunta

Jag lyssnade på Morgonpasset i P3 imorse och idag hade de stick o virk junta. Välldigt trevligt att lyssna på. Var inne på deras blogg och där kan man se en massa olika skapelser.

Morgonpasset är ett av mina favortiradioprogram och det är lite kul att de har stickning i radio. Det går det också.

torsdag 24 september 2009

mycket nu

Just nu är det mycket på jobbet. Jag jobbar över och kommer hem sent, så tyvärr så har jaginte orkat sticka den här veckan. Men jag ska ta mig till helgen tänkte jag.

fredag 18 september 2009

Armledsvärmare i mosstickning.



Jag stickade klart armledsvärmarna i går. Dottern blev glatt överraskad när honkom hem från skolan. Jag kommer tyvärr inte ihåg vad garnet heter eftersom jag har fått det av en vän som hade ett stump över.
Men stickrona jag använde var nr 5, vanliga stickor. Hade tyvärr inga strumpstickor i nr 5. Jag la upp 21 maskor och stickade mosstickning i 20 varv, sedan slätstickning i 18 varv fast med mosstickning i början och slut (två maskor vid varje) Sedan 10 varv mosstickning och sen ett avslutande rätvarv vid avmaskning. På ovansida borderade jag ett hjärta med grönt skaft och på handflatan broderade jag tre små rosa blommor. Sedan sydde jag ihop stycket. Man kan även använda strupstickor, vilket jag hade gjort om jag hade haft det hemma.

Jag ska göra en mössa och halsduk åt henne i samma garn och med samma broderier så att det blir som ett set.

torsdag 17 september 2009

varit sjuk

Jag har varit jsuk med ögoninfektion och yrsel. Då är det svårt att sticka något, tyvärr. Men idag känner jag mig bättre och jag ska snabbstick ett par handledsvärmare till min dotter som frös imorse. Lägger in en bild när jag är klar.

torsdag 10 september 2009

Mössa med häng


Nu har jag snabbstickat en mössa med häng åt lilleman. Han gillar lila, så lila blev det. Garnet är Milano och det går åt exakt ett nystan för att sticka mössa. Hur jag gör, har jag skrivit här.
Jag kommer att sticka ett helt gäng till småkusinerna i släkten. och Milano finns i många roliga färger.

tisdag 8 september 2009

Jag har anmält mig till en kurs

Jag har anmält mig till en kurs på Garnverket, att sticka vantar. Jag har gjort det, men glömt bort hur man gör tummen. Ska bli roligt.

onsdag 2 september 2009

So You think You can Knit. En utmaning att vara med på.



En utmaning man bara måste vara med på. Klicka på bilden.
Blog Widget by LinkWithin
Bookmark and Share