måndag 12 oktober 2009

Röda Lovikka vantar

Jag har just stickat färdigt ett par Lovvika vantar åt min yngsta son. Det gick på ett kick. Rätt så enkelt och ett lätt garn att sticka i. Jag valde röda vantar åt honom, för han gillar rött. Storasyster ska också få ett par röda, själv så ska jag göra ett par vita åt mig.

Men jag blev riktigt biten och tyckte det var kul att göra vantar. Då ska ni veta att detta är mina första par vantar sen jag hade syslöjd i skolan. Och det var ett tag sedan. Garnet jag hade var Järbo Lovikka garn och även Järbo Lovikka beskrivning. För att göra ett par vantar till min 3-åring och ett par åt min 7-åring så gick det åt två härvor garn.

Lovikka är ett bra vantgarn och dessutom så är det billigt och enkelt att sticka i.

söndag 4 oktober 2009

Var med i en bokcirkel för alla!

Jag har startat en ny blogg ,en webb baserad bokcirkel för alla. Gå in på bloggen och läs hur det går till. Och om du tycker om att läsa eller lyssna på böcker men känner att det inte funnits tid till att gå på bokcirklar eller du bor någonstans där det inte finns några, så passar webb baserad bokcirkel dig alldeles perfekt. Gå in på bloggen och läs, där står det hur det går till. Bokcirkeln finns även på twitter. Om du har twitter så är det bara att följa @bokcirkel om du vill vara med.

fredag 2 oktober 2009

Hand o armvärmare gjorda av restgarner


Jag har stickat ett par Hanvärmare till mig av restgarner. Jag är jättenöjd och tycker de både är snygga och sköna. Välanvända kommer de också att bli.


Mönstret är eget:
Strumpstickor nr 4
32 maskor, 8 på varje

Färg 1/resår
Först sticka 4 räta varv
sen resår 2 rät o 2 avig i 11 varv
Färg 2
rätstickning i 13 varv
Färg 3
rät i 12 varv
sen hål för tummen
Sticka 13 varvet börja med 2 räta maska av 4 maskor sen två räta, sticka varvet ut
Sticka 14 varvet sticka 2 räta maska på 4 till sticka 2 räta, rät varvet ut.
sticka 3 räta varv till i färg 3
Färg 4
10 varv rätsticking
Färg 5
5 varv rät
Färg 6
2 varv rätstickning
5 varv mosstickning, maska av med ett rätvarv.

Samma på andra.


Blog Widget by LinkWithin
Bookmark and Share