fredag 8 maj 2009

broderier vid torpet

En vägbonad med dalamotiv. I dalablå färg såklart.

Varlborgshelgen tillbringade vi ju vid vårt torp. Vädret var underbart och vi ägnade oss åt trädgården hela dagarna. Jag hittade även en del broderier där, broderier som jag har gjort. Hade en period i mitt liv då jag broderade oerhört mycket. Nu har det hamnat lite vid sidan om av stickningen. Men jag tog lite bilder iallafall för att visa mina alster här.

Duken är broderad i korsstygn och tyget är linne.

7 kommentarer:

Mia stickar sa...

Den där duken va fin!

Rosenvante sa...

Ja, jag gillar också duken. Sen är jag barnsligt förtjust i sådana väggbonader som är sydda med kedjesöm (heter det så?) Vad är det för hund du köpt?

kristina sa...

Kul att se dina dukar! Jag har samlat en del allmogebroderier genom åren och det finns så mycket enkelt, roligt och fint.

Karin sa...

Tack alla! Jag har faktiskt sytt och broderat fler dukar som ligger undangömda lite varstans. tyckte en period att de inte rikgit passade hemmea. men när vi köpte vårt torp som är från 1800-talet så passade mina dukar och broderier äntligen in! Jag köper gärna även gamla broderier när jag ser sådana, det är kul med gammalt hantverk.
Rosenvante; hunden är en blandig ca 80% pudel och resten Bikon havanais (tror jag att det stavas) Vi har haft en Bearded Collie som dog för fyra år sedan och det är inte förrän nu som vi känt oss mogna att skaffa en ny hund. Ibland tar sorg tid. Men vi är så glada för vår nya famljemedlem som vi ska hämta nästa lördag.

Samtal från min trädgård sa...

Vackra saker du har gjort. Tack också för info om torpets placering, det är ju hutlöst att köpa torp här i Roslagen, så jag förstår att ni har ert i Dalarna. Tittar också ofta på stugor där, men samtidigt ska man ju hinna också med allt!

Rosenvante sa...

Oj, hade missat kolla dina svar. Va kul att ni ska köpa en sådan valp. Vet du, Ines är blandning mellan Bichon havanais och Pappilon Phalene, men i hennes mormor finns det pudel också. Då tycker jag du gjort ett bra val, med tanke på hur Ines är. Lycka till med valpen.

@nemonen sa...

Vilka vackra broderier. Själv har jag broderat mycket blekingesöm.

Blog Widget by LinkWithin