torsdag 26 februari 2009

bokrea


Jag har varit på bokrea men hittade tyvärr inga böcker om stickning eller med stickmönster. Dock hittade jag en del trädgårdböcker eftersom det också intresserar mig. och så köpte jag Leila Lindholms bok a piece of cake. Nu ska det bakas.

4 kommentarer:

X-blog sa...

Jag ögnade igenom rean på Konsum lite snabbt och det blev en barn-kok/bakbok. Så nu får dottern ta över matlagningen :)
Fanns ju en del trädgårdsböcker med, men jag fick snabbt titta förbi dem... Har inte plats för fler nu...

Patentstickning.
OM det är det jag håller på med...
...så är det enkelt. (när man förstått det hela - som alltid)
3 rm, lyft en maska avigt med garnet framför arbetet - och så håller man på. När man vänder arbetet så hamnar den man ska lyfta i mitten av de tre man stickade räta på förra varvet.

Så när man tittar på arbetet sen så av fyra 'rader' är en rad varannan gång rät och varannan gång avig, en alltid rät, en till med rät/avig och en alltid avig... och så fortsätter det.
Hömmm... detta kanske var rena grekiskan...?!

Ha det gott i alla fall!

Samtal från min trädgård sa...

Så är det ofta, att man inte kommer hem med det man vill. Men många stickorskor har både matlagning och trädgård som hobby, vi måste vara särskilt kreativa!

Ozzys mor sa...

Ååååå, den boken skulle jag oxå vilja ha. Fast då kanske jag skulle föräta mig....

Rosenvante sa...

Jag sprang förbi rean 2 min när jag skulle handla blanketter för jobbet idag, vi hade inga bra stickböcker heller. Hann inte titta på något annat eftersom det var arbetstid. Får gå igen, och kanske i fler affärer och titta någon dag. Hoppas du blir nöjd med boken och att den resulterar i många glada & goda stunder

Blog Widget by LinkWithin