onsdag 4 februari 2009

Mössa med häng är färdig!

Dottern i sin nya mössa med häng

Idag har jag stickat en mössa med häng åt min dotter. Garnet jag använder mig av är Milano. Mössan är superenkel att sticka, det är bara att sticka ett stycke. Börja med att lägga upp 38 maskor sedan sticka en rät, en avig hela vägen tills det är ca 2 m kvar av nystandet. Maska av och sy ihop börja ändan med slutet. Och sedan toppen på mössan och violá, en snygg mössa med häng. Mönstret fick jag i en handarbetsaffär när jag köpte Milano för första gången och jag bad om ett coolt garn som skulle bli en cool mössa åt min son. Jag köpte svart Milano garn då och stickade en svart mössa till sonen.Jag älskar Milano garnet som är ull och dessutom i oregelbunden tjocklek. Och jag har planer på att sticka en snygg kofta till min dotter i det. Men först ska jag ge mig i kast att sticka en svart lång, smal halsduk i Järbo Garn, Verona som jag köpte på ICA MAXI. Halsduken är till min son och jag funderar på att sticka den i mossstickning. Och detta gör jag medans jag väntar på tillfälle att köpa rundstickor till sjalen som jag håller på att sticka till min mamma i present.

8 kommentarer:

X-blog sa...

Tjusig mössa!
Och kanon när det är enkelt och går fort!
Är så man blir sugen att prova den!
Kul med en kofta i det garnet!

Rosenvante sa...

Du gör så fina saker som verkar så enkelt. Hoppas dottern blev riktigt glad för mössan, den har ju en sådan härlig rosa färg som man blir glad av. Hoppas barnen kryar på sig och att du slipper bli smittad.

Laura Luna sa...

Supersnygg!

Anette sa...

Me like!

Samtal från min trädgård sa...

Tack för din kommentar på din blogg. du kan se framemot dina virknålar, jag gjorde nämligen samma sak, köpte en hel uppsättning på Tradera och har haft mycket nöje av mina. Så snygg mössa!

Karin sa...

Tack så mycket! Dottern sa till mig igår att nu kommer jag att bli snyggast i skolan :-)Så hon gillade mössan. Och färgen, det är hennes favoritfärg.

Ewa sa...

Åremössorna är läckra. Har stickat massor, bla så ville syrrans ena grabb ha en i just den rosa färgen. Modig grabb som vågar visa att han gillar rosa!

Kul sätt de där kom till på föresten. Det var ju tänkt att bli en halsduk från början, men den som stickade ledsnade, och så sydde henne syster ihop det till en mössa istället.
Ja, så det kan gå.

Fina saker du hunnit med att göra. Har du testat virka än?

Kram
/Ewa veva

Medea sa...

Vilken otroligt läcker färg!
/Efwa

Blog Widget by LinkWithin